Azok a fránya templomtornyok

Melyekröl említés sincs a Bibliában...

Kezdjük a témát sima szövegkereséssel. A biblia.hit.hu keresöje szerint a „templom“ szó 201-szer fordul elö a Károli Gáspár Bibliában:

http://biblia.hit.hu/bible/search/kw/templom/21/0/1/1/0

kereses_templom

Az „Úr háza“ kifejezés még ettöl is jóval többször.

A „torony“ szó viszont csak 12-szer, a ragozott alak – „tornya“ – pedig csak 8-szor. Ez eléggé kevés egy olyan nagy terjedelmü írásban mint a Biblia.

S egyetlen olyan elöfordulása sincs a „torony“ szónak a Bibliában, mely templomra vonatkozna! Legtöbbször erödítmények vagy városok falának tornyairól van szó a bibliai versekben.

Azon bibliai versek száma, melyekben megtalálható a „torony“(v. „tornya“, “tornyát”) illetve a “templom“ szó egyaránt, egyenlö a nullával!

kereses_templ_tor

kereses_templ_tora

kereses_templ_t3

Hasonlóan nulla találatokat adnak az „Úr háza torony“, „Úr háza tornya“, “Úr háza tornyát” és ehhez hasonló keresések is.

Ah-ah!

Ami következni fog, az eléggé durva lesz… de hát az apokalipszis, a feltárás korát éljük!

A helyzet ugyanis az, hogy a torony pogány-sátánista szimbólum, s eredete az óegyiptomi obeliszkekhez vezethetö vissza. S akárcsak az óegyiptomi obeliszkek, a tornyok is fallikus szimbólumok, vagyis a férfi nemi szervet szimbolizálják.

A katolikus és más vallások (sötét) babiloni titkaiból – 2. rész-ben írtam:

“A Vatikánban a Szent-Péter téren máig ott található a hatalmas óegyiptomi obeliszk, mely az ámonista termékenységi kultusz idején a férfi nemi szervet szimbolizálta Óegyiptomban.”

A hasonlóság különösen katolikus templomok esetében feltünö:

tor_ob

Az óegyiptomi termékenységi kultuszok eredete Sumerig és Babilonig megy vissza, aholis Ishtár-Szemiramisz volt a megalapítójuk.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ishtar

Ishtár-Szemiramisz volt a „szakrális prostitúció“ megalapítója az ókori Sumerben a wikipédia szerint is. További pikáns információkért ajánlanám A kezdet és a vég: Sumer szent kurtizánjaitól az Egyesült Államokig c. írást.

A pogány-sátánista oldal Isten megcsúfolása céljából kezdett el építtetni tornyokkal rendelkezö templomokat, ecélból lettek ellátva ezzel a durva, megalázó termékenységi szimbólummal. Jahve templomainak sohasem voltak tornyai.

Mivel nagyon valószínü, hogy Jahve azonos a római Szaturnusszal (lásd. Isten=Jahve=Él=Kronosz=Szaturnusz c. írást), ezért amennyiben valaki kíváncsi arra, hogyan kell elképzelni „Isten templomát“ úgy, ahogy az ókori idökben valóban kinézhetett, javasolnám, utazzon el Rómába, s a római Fórumon tekintse meg Szaturnusz templomának romjait. Valószínüleg még azok is közelebb állnak kinézetileg – az oszlopaikkal – Jahve ókori Izraelben építtetett templomaihoz mint a jelenkori katolikus templomok.

Jelenések könyve 3:12

“Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, …”

 

Jeremiás 52:17

“A rézoszlopokat pedig, amelyek az Úr házában valának…”

A pápát a Fülöp-szigeteken nemrég „érdekes helyzet” elé állította egy kislány, aki a következö kérdést tette fel neki:

http://nepszava.hu/cikk/1045612-tobb-millioan-a-papa-misejen

„A kislány, Glyzelle Palomar láthatóan megrendítette a pápát. Elmondta ugyanis, ő is az utcán nőtt fel, szembesülnie kellett, milyen nagy gondot jelent a kábítószerfogyasztás és a prostitúció.„Miért engedi ezt Isten?” – tette fel a kérdést könnyezve a pápa felé fordulva.“

A pápa késöbb elismerte, hogy nem igazán tudott erre mit válaszolni. Miért engedi mindezt az Isten? Miért nem törödik ezzel a világgal már vagy 2000 éve, miért hagyja, hogy utcán felnövö gyerekek – kislányok – tízezezreit kényszerítsék prostitúcióra a Fülöp-szigeteken, s még sorolhatnám a hasonló rémségeket.

S ugyan minek is törödne olyan hívökkel, akik egy sátánista numerológia szerint megválasztott pápát tekintenek egyházuk fejének ( aki 13.3.13-án este 7:06-kor (7+6=13) lett megválasztva ), s akik a miséken állandóan azt ismételgetik, hogy Ámen (vagyis Ámon/Sátán, lásd itt), és mindezt olyan Istent megcsúfoló templomokban, melyek a Jahve által mindig gyülölt, lealacsonyító, ámonista termékenységi szimbólumokkal vannak ellátva?

További ajánlott írások az emberiség származása felöl itt.

——————————————–

Addendumok

nem_programozhato, március 14, 2015

Aki tud angolul, és többet is szeretne tudni a témáról, az keressen utána a “steeples phallic symbols” kifejezésnek a google-ban; ide kattintva:

https://www.google.hu/#q=steeples+phallic+symbols

/nem_progr (cikkíró)

———————————————-

nem_programozhato, április 26, 2015

Isten eredetileg egy kárpitokkal teli sátorban találkozott Mózessel. Ez volt a “temploma”. Mózes II 26.-ban részletezve van, hogyan parancsolta a sátor “kikárpitozását”.

Az elsö templom megépítése is valójában Dávid unszolására történt:

http://biblia.hit.hu/bible/21/2SM/7

5
Menj el, és mondd meg az én szolgámnak, Dávidnak: Ezt mondja az Úr: Házat akarsz-é nékem építeni, hogy abban lakjam?
6
Mert én nem laktam házban attól a naptól fogva, hogy kihoztam Izráel fiait Égyiptomból, mind e mai napig, hanem szüntelen sátorban és hajlékban jártam.

A kárpit egy fontos eleme volt az ókori zsidó templomoknak:

http://biblia.hit.hu/bible/21/MAT/27

50
Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét.
51
És ímé a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada; és a föld megindula, és a kősziklák megrepedezének;

Hová tért el ezektöl a hagyományoktól a jelenkori kereszténység? A katolikus templomok berendezésénél még magát a tízparancsolatot se tartják be.

Mózes II, 20:4
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

A reformáció legalább ezt valamelyest helyrehozta.

————————————————————

nem_programozhato, április 26, 2015

Mária-kultusz
http://utolsoidok.shp.hu/hpc/w…ltusz_XlFK

Mária imádása nem igei. Mária Jézus anyja volt, de ez minden. ( Mt 1:8; Luk 1:27-38 )

A női istenség (anyaistenség) imádása, integrálása a kereszténységbe fokozatosan vált elfogadott vallási gyakorlattá, annak folyományaként, ahogy az őskeresztény egyház elhajolva az eredeti hittől..

A blogíró nem tudja, de a durva valóság az, hogy a női istenség (anyaistenség) imádása Ishtár-Szemiramiszról, a Nagy Babiloni Szajháról lett mintázva!

Hozzászólás