A pakisztáni-indiai konfliktus felszítása mögött az amerikaiak álltak

Hogy így próbáljanak nyomást gyakorolni Kínára, melynek Kasmír a “hátsó udvarában” fekszik, s Kína is könnyen belekeverhetö lett volna a konfliktusba. Pakisztán Kínával ápol jó kapcsolatokat, India pedig az USA-val. Milyen “elegáns” lett volna erösen meggyengíteni Kínát, amennyiben az belekeverödött volna egy nagy konfliktusba Indiával. Az USA lett volna a nevetö harmadik.

Kína ellenzi a koreai újraegyesítést, nem akar a szomszédságában egy erös, egyesített, USA-szövetséges Koreát. Nem volt véletlen tehát, hogy az indiai-pakisztáni konfliktus nem sokkal a Trump-Kim Dzsong-un csúcstalálkozó elött lobbant fel, s rögvest ki is aludt a csúcstalálkozó után. Kína nem ijedt meg az USA-tól, nem hagyta zsarolni magát. A Trump-Kim Dzsong-un csúcstalálkozó Vietnamban kudarccal végzödött.

Negyven indiai katona halt meg februárban ebben a kasmíri robbantásos merényletben, melyet Pakisztánra kentek, s melynek hatására késöbb a háború szélére sodródott az indiai-pakisztáni helyzet:

2019.2.14

Robbantásos támadás ért egy félkatonai kocsioszlopot Kasmírban, legalább 40 indiai fegyveres meghalt

https://444.hu/2019/02/14/robbantasos-tamadas-ert-egy-felkatonai-kocsioszlopot-kasmirban-legalabb-40-indiai-fegyveres-meghalt

Holott valójában a CIA-nak dolgozó afgán mudzsahedin elemensek követték el úgy, hogy India lényegében beengedte ezeket Kasmírba, s hagyta, hogy elkövessék a merényletet.

Pakisztán késöbb teljesen ártatlanul lett megvádolva.

Amikor tavaly júniusban elöször találkozott Trump Kim Dzsong-un-al,  egy titokzatos ballisztikus rakéta röppent fel Washington államból. Egy nukleáris hamis zászlós támadás lett megkísérelve, melyet Kínára kentek volna, lásd a Trumpék igazi ellensége Kína c. írást.

A jelenlegi koreai csúcstalálkozó ideje alatt pedig Kína “hátsó udvarát” próbálták meg lángra robbantani az amerikaiak úgy, hogy belekeverjék Kínát egy nagy konfliktusba Indiával.

Az észak-koreai rezsim már régóta titkos kapcsolatokat ápol az amerikai neokon körökkel, a CIA Észak-Kóreából futtatja többek között az amfetamin-származék bizniszét, és több más mocskos tevékenységét is. Trump és Kim Dzsong-un ugyanahhoz a szabadkömüves hálózathoz tartoznak. Kína viszont továbbra is útjában áll a koreai újraegyesítésnek, nem engedi, hogy Észak-Kórea is nyíltan kapitalistává és amerikabaráttá váljon.

nem_programozhato, április 07, 2019

2019.4.6:
Trump countryklubjába tévedt nővel fenyeget Kína

https://index.hu/kulfold/2019/04/06/pompeo_kinai_fenyegetes_trump_mar-a-lago/

Az útlevele alapján tajvani nő a múlt hét végén illetéktelenül behatolt Donald Trump floridai countryklubjába. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy a nő valójában kicsoda, és mit akart. A Mar-a-Lagónál őt feltartóztató titkosszolgálati munkatársaknak, majd később a nyomozóknak is azt mondta: Sanghajból érkezett Floridába. A bejáratokat őrző titkosszolgálatiaknak azt mondta, hogy az úszómedencéhez megy, mert barátai vannak ott, de bent, a klub területén egy másik titkosszolgálati munkatársnak arról beszélt, hogy az amerikai-kínai kapcsolatokról rendezett ENSZ-tanácskozásra érkezett. Ilyen tanácskozásnak azonban a countryklub nem adott helyet, Jü neve pedig nem szerepelt a klubba beengedhető személyek listáján. Letartóztatása után Jü Csing-csang már arról beszélt, hogy „egy barátja tanácsára” érkezett Mar-a-Lagóba, mert az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokat akarta megvitatni a Trump-család valamelyik tagjával.Négy mobiltelefont, egy laptopot, egy külső merevlemezt és egy számítógépes vírussal fertőzött pendrive-ot találtak nála. Donald Trump jelentéktelennek tüntette fel az incidenst, ennek ismeretében meglepő, hogy külügyminisztere már Peking fenyegetésének bizonyítékaként beszélt az ügyről.

A nö olyan nagy feltünést keltve ment be, és olyan durván hazudozott, hogy nyilvánvaló, úgy akarta, hogy elfogják. De hogy a fenébe juthatott be négy mobiltelefonnal a zsebében anélkül, hogy alaposabban átvizsgálták/lelusztrálták volna? És nincs igazoltatás ill. táskákat átvilágító röntgen Trump rezidenciájának bejáratánál?! Ezek szerint fegyvert viselve is csak úgy be lehet menni?!

Újabb hamis zászlós akció, Trump hamis-zászlós “megölésére” készülnek tán, amit Kínára akarnak majd fogni?

  • report abuse
  • +0
  • vote down
  • vote up

Írta: nem_programozhato, május 10, 2019

Tovább tart a feszült kínai-amerikai viszony:


2019.5.10.
Trade war: US raises tariffs on $200bn of Chinese goods

https://www.bbc.com/news/business-48210313

200 milliárd dollár értékü kínai áru védövámját emelte fel az Egyesült Államok 10 százalékról 25 százalékra …

6000 kínai termék érintett

https://www.theguardian.com/business/2019/may/10/a-cast-of-thousands-products-from-china-facing-25-us-tariff

  • report abuse
  • +0
  • vote down
  • vote up

Írta: nem_programozhato, május 10, 2019

Itt van magyarul is:

2019.5.10:
Az amerikai kormány megduplázta a kínai áruk vámtarifáját

https://444.hu/2019/05/10/az-amerikai-kormany-megduplazta-a-kinai-aruk-vamtarifajat

Miután összeomlottak a kereskedelmi tárgyalások Kína és az Egyesült Államok között, az amerikai kormány 200 milliárd dollárnyi kínai termék eddigi 10 százalékos vámértékét 25 százalékra emelte. Peking erre azt ígérte, hogy megtorolják a lépést. A kínai vezetés azt mondta, nagyon sajnálják az amerikaiak lépését, és megteszik a szükséges ellenintézkedéseket.¨

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s