A Trump-Kim Dzsongun találkozó az iráni helyzet miatt hiúsult meg

A két Kórea vezetöi már szinte ölelgették egymást, mindenki a szingapúri amerikai-észak-kóreai csúcstalálkozóra készült, aztán amikor Trump felmondta az iráni atomalkut, hirtelen minden megromlott. Ez nem volt véletlen egybeesés, Irán ugyanis az atomalku felmondása és az iráni eröket Szíriában ért izraeli “kifüstölös” hadmüvelet után atomcsapásra készülödött Izrael ellen, melyre korábban észak-kóreától kapta az atomfegyvereket. Mivel az izraeli válaszcsapás nemcsak Iránt sújtotta volna, hanem a felfegyverzö országot is, Észak-Kórea hirtelen megingott, tudatosította, hogy a jövöben mégis szüksége lehet az atomfegyvereire potenciális izraeli (atom)támadások kivédése érdekében, s elkezdett akadályokat görgetni a készülö észak-kóreai-amerikai kiegyezés útjába.

Már az idén januárban kínai felségvizeken “balesetet szenvedett” iráni olajtankert is valójában izraeli tengeralattjáró süllyesztette el, mert a köolajon kívül észak-kóreai fegyvereket is készült volna Iránba szállítani.

Az Al-Arabiya News januári elemzése elég közel állt az igazsághoz a tankhajó “balesete” felöl:

http://english.alarabiya.net/en/features/2018/01/15/ANALYSIS-Did-the-US-sink-an-Iranian-oil-tanker-on-its-way-to-North-Korea-.html#

Az Arabiya az iráni Tabnak hírügynökségre hivatkozik, amely szerint olyan hírek terjengnek az iráni parlament folyosóin, hogy a hajó nem Dél-Kóreába hanem valójában az észak-kóreai felségvizek felé vette volna az útirányt, s nem a kínai CF Crystal nevü hajóval ütközött, hanem “amerikai légitámadás” érte.

A kínai hajó a hivatalos jelentések szerint meg se sérült, míg az iráni tanker több száz méteres füstoszlopot okádva porig égett, miután “hirtelen kigyulladt”, s az iráni legénység is mind odaveszett.

Jó rendben, de hogyan maradhatott ilyen helyzetben az állítólagos kínai hajó sértetlen, s a személyzetéböl se kapott senki se még csak füstmérgezést se, amikor a másik hajó olyan hirtelen felrobbant, hogy a személyzetéböl senkit se tudtak kimenteni? S hogyhogy a kínai hírügynökségek nem publikáltak egyetlen fényképet se a kínai hajóról? Vagy hogy érhette az iráni tankert “amerikai légitámadás” kínai felségvizeken? Hol volt a kínai légvédelem? S ha egyszer ilyen súlyos incidens történt, miért hallgatott róla mind a kínai mind az iráni legfelsöbb vezetés, s miért próbálták az egészet inkább dezinformációk kibocsátásával eltussolni?

Azért mert az iráni tankerhajó a “zavarosban halászott”, észak-kóreai (atom)fegyvereket szállított volna Iránba. S valójában nem ütközött semmiféle kínai hajóval, de még csak nem is “amerikai harci repülö” süllyesztette el, hanem egy a kínai felségvizekre belopakodó izraeli tengeralattjáró …

S most áttérve a jelenlegi helyzetre: amikor Trump májusban felmondta az iráni atomalkut, majd pedig Izrael lényegében kifüstölte Szíriából az ott állomásozó iráni eröket, az iráni vezetés egy részének “felforrott az agyvize”, s titokban atomtámadás kivitelezésére kezdtek el készülni Tel Aviv és Haifa ellen. Söt, nem is annyira titokban:

2018.5.11:

Iráni vallási vezetö izraeli nagyvárosok megsemmisítésével fenyegetözik

(Iran Cleric Threatens Destruction of Israeli Cities)

https://www.newsmax.com/newsfront/iran-israel-destruction-ayatollah-ahmad-khatami/2018/05/11/id/859911/

A nyilvános kijelentéseket Khatami ajatollah tette – aki Khamenei ajatollah, Irán legfelsöbb vallási vezetöjének közvetlen környezetéhez tartozik, – s azokat komolyan is gondolták! Amikor az iráni forradalmi gárda tudomást szerzett a készülö atomtámadásról, annak bizonyos kevésbé forrófejü vezetöi hárman külföldre szöktek, és állítólag átadták az izraelieknek a készülö támadás pontos terveit és az iráni-észak kóreai nukleáris katonai együttmüködés bizonyos titkait is. Miután az észak-kóreaiak ezt megtudták, meginogtak, s elkezdtek akadályokat görgetni a készülö Trump-Kim Dzsongun csúcstalálkozó útjába:

2018.5.15:

NEM NYUGSZIK KIM DZSONGUN: A TRUMPPAL VALÓ TALÁLKOZÓ LEMONDÁSÁVAL FENYEGETOZIK

https://alfahir.hu/2018/05/15/usa_eszak_korea_del_korea_kim_dzsongun

Phenjan Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető június 12-ére Szingapúrba kitűzött csúcstalálkozójának lemondásával fenyegetett a jelenleg zajló amerikai-dél-koreai hadgyakorlat miatt – jelentette a KCNA észak-koreai hírügynökség helyi idő szerint szerda hajnalban. A hírügynökség jelentése szerint a gyakorlat miatt Észak-Korea le is mondott egy szerdára tervezett magas rangú találkozót déli szomszédjával

Trump erre azzal reagált, hogy a napokban ö maga mondta le a csúcstalálkozót izraeli nyomásra

2018.5.24

Trump lemondta a csúcstalálkozóját Kim Dzsongunnal

https://index.hu/kulfold/2018/05/24/trump_megsem_talalkozik_kim_dzsongunnal/

Erre viszont Észak-Kórea hirtelen, megalázkodva “visszaingott”, s újból tárgyalni akar,  még valamilyen atombunkereket is felrobbantott a napokban.

2018.5.25:

Észak-Korea bármikor kész tárgyalni

https://444.hu/2018/05/25/eszak-korea-barmikor-kesz-targyalni

Vajon mitöl ijedhettek meg ennyire, hogy taktikát váltva hirtelen Trump szoknyája mögé próbálnak bújni? A partjaiknál leselkedö, atomrakétákat bármikor kilöni képes izraeli tengeralattjáróktól?

2018.5.23

A világ lélegzetelállítva figyel, amint Izrael rakétatámadásokra készül Észak-Kórea ellen

(World Holds Breath As Israel Prepares To Launch Massive Missile Strikes On North Korea)

http://www.whatdoesitmean.com/index2569.htm

Újból rossz a helyzet

nem_programozhato, június 12, 2018

Az ifjú Kim bebújt Trump szoknyája alá:

Trump: Minden várakozásnál jobban sikerült a találkozó
http://www.atv.hu/kulfold/2018…-talalkozo

Virágozhat tovább az amfetaminbiznisz

A CIA évtizedek óta jelen van Észak-Kóreában, innen futtatja többek közt az amfetamin-származék drogbizniszét… Igazából csak Izrael és Észak-Kórea közt vannak valósabb törésvonalak, Észak-Kórea és a Trump-Graham-Pompeo neokon banda közt nincsenek ..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s